PONIEDZIAŁEK – 08.03.2021

śniadanie:

Makaron z mlekiem. Pieczywo mieszane z masłem oraz jajko, pomidor, rzodkiewka. Marchewka do gryzienia. Herbata cytrynowa.

obiad:

Zupa – biały barszcz z ziemniakami i śmietaną. Ziemniaki – pulpeciki rybne w sosie pomidorowym oraz surówka z kapusty kiszonej. Kompot agrestowy.

podwieczorek:

Kisiel z borówką amerykańską polany jogurtem oraz ciastko. 1/4 jabłka. Herbata.

WTOREK – 09.03.2021

śniadanie:

Płatki ryżowe na mleku. Pieczywo mieszane z masłem+ kiełbasa krakowska+ pomidor. 1/2 mandarynki. Herbata rumiankowa.

obiad:

Zupa –jarzynowa. Naleśniki z serem + polewa truskawkowo- jogurtowa. Kompot z porzeczki czerwonej.

podwieczorek:

Bułka z masłem, serem żółtym i ogórkiem świeżym. 1/4 jabłka. Bawarka.

ŚRODA – 10.03.2021

śniadanie:

Kaszka kukurydziana na mleku. Pieczywo mieszane z masłem oraz pastą z sera białego, rzodkiewki, szczypiorku+ papryka czerwona. Woda przegotowana z cytryną i miodem.                       

obiad:

Zupa –pomidorowa z ryżem i śmietaną. Ziemniaki- kotlet mielony – surówka z buraczków. Kompot wieloowocowy.

podwieczorek:

Bułka z masłem. Wafelek toffi. Winogrono. Kakao.

CZWARTEK 11.03.2021

śniadanie:

obiad:

podwieczorek:

  

PIĄTEK – 05.03.2021

śniadanie:

Płatki górskie na mleku.  Pieczywo mieszane z masłem oraz szynka szwagra+ sałata i ogórek świeży.  Herbatka.

obiad:

Zupa – z soczewicy czerwonej.   Kluski śląskie – gulasz cielęco–wieprzowy oraz surówka z kapusty pekińskiej.   Kompot wieloowocowy.

podwieczorek:

Budyń śmietankowy z sokiem. 1/4 batonika – marakuja-kokos. Winogrono. Herbata.