PONIEDZIAŁEK – 08.03.2021
śniadanie:
Makaron z mlekiem. Pieczywo mieszane z masłem oraz jajko, pomidor, rzodkiewka. Marchewka do gryzienia. Herbata cytrynowa.
obiad:
Zupa – biały barszcz z ziemniakami i śmietaną. Ziemniaki – pulpeciki rybne w sosie pomidorowym oraz surówka z kapusty kiszonej. Kompot agrestowy.
podwieczorek:
Kisiel z borówką amerykańską polany jogurtem oraz ciastko. 1/4 jabłka. Herbata.
WTOREK – 09.03.2021
śniadanie:
Płatki ryżowe na mleku. Pieczywo mieszane z masłem+ kiełbasa krakowska+ pomidor. 1/2 mandarynki. Herbata rumiankowa.
obiad:
Zupa –jarzynowa. Naleśniki z serem + polewa truskawkowo- jogurtowa. Kompot z porzeczki czerwonej.
podwieczorek:
Bułka z masłem, serem żółtym i ogórkiem świeżym. 1/4 jabłka. Bawarka.
ŚRODA – 10.03.2021
śniadanie:
Kaszka kukurydziana na mleku. Pieczywo mieszane z masłem oraz pastą z sera białego, rzodkiewki, szczypiorku+ papryka czerwona. Woda przegotowana z cytryną i miodem.
obiad:
Zupa –pomidorowa z ryżem i śmietaną. Ziemniaki- kotlet mielony – surówka z buraczków. Kompot wieloowocowy.
podwieczorek:
Bułka z masłem. Wafelek toffi. Winogrono. Kakao.
CZWARTEK – 11.03.2021
śniadanie:
obiad:
podwieczorek:
PIĄTEK – 05.03.2021
śniadanie:
Płatki górskie na mleku. Pieczywo mieszane z masłem oraz szynka szwagra+ sałata i ogórek świeży. Herbatka.
obiad:
Zupa – z soczewicy czerwonej. Kluski śląskie – gulasz cielęco–wieprzowy oraz surówka z kapusty pekińskiej. Kompot wieloowocowy.
podwieczorek:
Budyń śmietankowy z sokiem. 1/4 batonika – marakuja-kokos. Winogrono. Herbata.