18.10.2021 PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE :

Płatki ryżowe na mleku.  Pieczywo mieszane z masłem + ser żółty, pomidor i szczypiorek. Herbata rumiankowa – woda mineralna niegazowana.

OBIAD :

Zupa – fasolowa. Ziemniaki – kotlet z ryby ,, Miruna” oraz surówka z kapusty kiszonej. Kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK :

Herbata – kasza manna z sokiem wiśniowym. Wafelek toffi. 1/4 mandarynki.

19.10.2021 WTOREK

Śniadanie :

Zacierki na mleku. Pieczywo mieszane z masłem + kiełbasa szynkowa i szynka, ogórek świeży i rzodkiewka tarta. Herbata oraz soczek wieloowocowy.

Obiad :

Zupa – ogórkowa z ryżem i śmietaną. Ziemniaki – pulpet mięsny w sosie koperkowym, surówka z selera z jabłkiem , marchewką i jogurtem naturalnym. Kompot wiśniowy .

Podwieczorek:

Kawa z mlekiem – placuszki z jabłkiem i cukinią i cukrem pudrem – na oleju .

20.10.2021 ŚRODA

Śniadanie :

Płatki jęczmienne na mleku. Chałka drożdżowa z masłem i dżemem . Mieszanka ,, studencka” – ziarna słonecznika + rodzynki . Herbata .

Obiad :

Zupa – pomidorowa z makaronem i śmietaną.  Ziemniaki – filet z kurczaka panierowany (porcja) oraz surówka z kapusty czerwonej. Kompot agrestowy.

Podwieczorek :

Herbata – budyń śmietankowy z sokiem . Ciastko maślane. 1/4 jabłka.

21.10.2021 CZWARTEK

Śniadanie :

Kaszka kukurydziana na mleku. Pieczywo mieszane z masłem + polędwica ,,sopocka” oraz pomidor malinowy . Herbata rumiankowa – woda mineralna niegazowana.

Obiad:

Zupa – neapolitanka . Ziemniaki – kotlet z jaj oraz surówka z sałaty, papryki czerwonej, pomidora i rzodkiewki z jogurtem naturalnym . Kompot śliwkowy .

Podwieczorek:

Mleko – bułka z masłem i twarożkiem waniliowym. 1/4 gruszki.

22.10.2021 PIĄTEK

Śniadanie :

Płatki jaglane na mleku. Pieczywo mieszane z masłem , pomidorem, rzodkiewką + ogórkiem świeżym. Herbata z cytryną. 1/4 jabłka.

Obiad :

Zupa – jarzynowa. Knedelki z kaszy manny i sera białego + polewa jogurtowo – truskawkowa. Kompot jabłkowy.

Podwieczorek:

Bawarka – bułka z masłem i pastą VEGE ze słonecznika i dyni. 1/4 gruszki.