WTOREK- 04.05.2021

śniadanie:

   ————————————                                                           

obiad:

  ————————————-                        

podwieczorek:

—————————————

ŚRODA – 05.05.2021

śniadanie:

Płatki jęczmienne na mleku.  Pieczywo mieszane z masłem + pasta z jaj i sera białego + rzodkiewka i szczypior.  Herbata z cytryną. 1/4  jabłka .Dynia, rodzynki i mieszanka studencka.                                                                                                   

obiad:

Zupa  – pomidorowa z ryżem i  śmietaną.  Ziemniaki – schab w sosie własnym (porcja) oraz surówka z kapusty pekińskiej. Kompot agrestowy.

podwieczorek:

Bułka z masłem + koktajl naturalny (jogurt +truskawki). Ciastko orkiszowe. Mleko.

CZWARTEK – 06.05.2021

śniadanie:

Płatki ryżowe na mleku .  Pieczywo mieszane z masłem + kiełbasa krakowska oraz polędwica sopocka + pomidor i ogórek świeży.   Napój z soku z żurawiny.

obiad :

Zupa – z soczewicy czerwonej z ziemniakami i natką.  Kasza jęczmienna – gulasz wołowy, buraczki zasmażane. Kompot z porzeczki czerwonej.

podwieczorek:

Galaretki kolorowe – 3 kolory + jogurt naturalny. 1/4 jabłka. Herbatka.

CZWARTEK 29.04.2021

śniadanie:

Płatki jaglane  na mleku.  Pieczywo mieszane  z masłem + szynka + papryka czerwona tarta.  Herbatka owocowa.                                                                         

obiad:

Zupa – zacierkowa z pomidorem.  Ziemniaki – kotlet mielony oraz surówka z kapusty czerwonej.  Kompot  wiśniowy.                                                                                                                                

podwieczorek:

Bułka z masłem  i miodem. Cukierek. Winogrono. Mleko.

  

PIĄTEK – 30.04.2021

śniadanie:

Kajzerki z masłem, ser żółty + pomidor, ogórek .  Mleko. Herbata z cytryną oraz woda mineralna niegazowana.                                                                     

obiad:

Zupa – jarzynowa.  Makaron z serem oraz polewa truskawkowo- jogurtowa.   Kompot porzeczka czerwona.   

podwieczorek:

Bułka z masłem + dżem. 1/4 jabłka. Herbata z cytryną.