PONIEDZIAŁEK – 8.06.2020

śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem. Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, pomidor, szczypiorek,  Herbatka z cytryną, jabłko.

obiad: Zupa – barszcz czerwony z ziemniakami i śmietana . Pierogi z serem oraz polewa z jogurtu naturalnego i świeżych truskawek. Kompot z jabłek.

podwieczorek: Bawarka – pieczywo z masłem, pasta z makreli wędzonej, ogórek kiszony. 1/4 gruszki.

WTOREK: 9.06.2020

śniadanie: Płatki ryżowe na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa krakowska, ogórek świeży i papryka. Herbatka z lipy, woda niegazowana.

obiad: Zupa – pomidorowa z makaronem i śmietana. Ziemniaki – pałka kurczaka w sosie własnym, fasolka szparagowa żółta z masłem klarowanym i bułeczką tarta. Kompot truskawkowy.

podwieczorek: Mleko – bułka z masłem i serkiem waniliowym, czereśnie.

ŚRODA – 10.06.2020

śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku. Pieczywo mieszane, kiełbasa szynkowa, pomidor, szczypiorek. Napój z soku jabłkowo-miętowy.   

obiad: Zupa – pieczarkowa. Zapiekanka makaronowa – mięsno-warzywna z sosem pomidorowym. Kompot agrestowy.

podwieczorek: Herbata – budyń z sokiem malinowym, wafelek ryżowy, 1/4 jabłka.

CZWARTEK – 11.06.2020

śniadanie: 

obiad: 

podwieczorek: 

PIĄTEK – 12.06.2020

śniadanie: 

obiad: Zupa – 

podwieczorek: