PONIEDZIAŁEK – 9.03.2020

śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem. Pieczywo mieszane z masłem, polędwica ,,sopocka”, rzodkiewka, szczypiorek. Herbatka miętowa.   

obiad: Zupa – fasolowa. Ziemniaki – kotlet z jaj, mizeria z jogurtem naturalnym. Kompot wieloowocowy.

podwieczorek: Bawarka – pieczywo z masłem, pasta z makreli wędzonej i szczypiorku, 1/4 gruszki.

WTOREK: 10.03.2020

śniadanie: Zacierki na mleku. Pieczywo mieszane z masłem pomidor i szczypiorek. Herbatka owocowa.

obiad: Zupa – pieczarkowa z ziemniakami i śmietaną. Kasza jaglana – gulasz wołowy, surówka z buraczków. Kompot z czarnej porzeczki.

podwieczorek: Mleko – bułka z masłem i miodem, 1/4 jabłka.

ŚRODA – 11.03.2020

śniadanie: Płatki ryżowe na mleku. Pieczywo mieszane, chałka drożdżowa, masło, papryka czerwona, ogórek konserwowy, pomidor, szynka ,,szwagra”, jajko, dżem truskawkowy. Herbata z cytryną.

obiad: Zupa – brokułowa z ziemniakami i śmietana. Ziemniaki – pałka z kurczaka w sosie własnym, marchewka z groszkiem zasmażana. Kompot wiśniowy.  

podwieczorek: Herbata – kisiel z borówka amerykańska i jogurtem naturalnym, ciastko domowe.

CZWARTEK – 12.03.2020

śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, pasztet z indyka, pomidor, szczypiorek, 1/4 gruszki. Herbatka rumiankowa.

obiad: Zupa – ogórkowa z ziemniakami i śmietana. Ryż na sypko, potrawka z kurczaka w jarzynach, sałatka z pomidorem. Kompot agrestowy.

podwieczorek: Herbata z cytryna – racuszki z cukinii i dyni z cukrem pudrem, 1/4 jabłka.

PIĄTEK – 13.03.2020

śniadanie: Makaron gwiazdki z mlekiem. Kajzerki z masłem, dżem, serek waniliowy. Herbata z cytryna i miodem.

obiad: Zupa – biały barszcz z ziemniakami i śmietana. Ziemniaki – filet z ryby ,,Miruna” panierowany, surówka z kapusty czerwonej. Kompot z jeżyn.

podwieczorek: Herbata – kasza manna z sokiem wiśniowym, wafel malinowy, 1/4 gruszki.