PONIEDZIAŁEK 08.05.2023

Śniadanie :

Kulki miodowe z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, parówki, ketchup, pomidorki koktajlowe.
Alergeny: 1,7.

II Śniadanie :
Herbata owocowa. ¼ gruszki. Frytki jabłkowe.
Alergeny: -.

Obiad :

Zupa: Krupnik z ziemniakami.
Knedelki z sera białego i kaszy manny z sosem jagodowym. Kompot jabłkowy.
Alergeny: 1,3,7,9.

Podwieczorek :

Bułka z masłem i serem żółty, ogórek zielony,. Herbata z cytryną, ½ banana.
Alergeny: 1,7
.

WTOREK 09.05.2023

Śniadanie :

Płatki kukurydziane, mleko. Pieczywo mieszane, serek Almette, miód.
Alergeny: 1,7.
II Śniadanie:

Sok – marchewka do chrupania.
Alergeny: -.

Obiad :

Zupa – Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami. Pierś z indyka w sosie śmietanowo- szpinakowym z suszonymi pomidorami , makaron świderki. Kompot owoce leśne.
Alergeny: 1,7,9.

Podwieczorek :

Chałka z masłem i dżemem truskawkowym. Mandarynka. Kakao.
Alergeny: 1,3,7.

ŚRODA 10.05.2023


Śniadanie :

Zacierki na mleku, Chleb staropolski z masłem pierś z indyka , papryka.
ALERGENY: 1,7.
II Śniadanie :
Herbata miętowa. Mus truskawka/ banan/ jabłko.
ALERGENY: – .

Obiad :

Zupa : Rosół z makaronem. Kaszotto z kaszy bulgur z białą fasolką, papryką, cukinią i szpinakiem.
Kompot malinowy.
Alergeny: 1,9.

Podwieczorek :

Ciasto marchewkowe, melon. Herbata żurawinowa.
Alergeny: 1,3,7.

CZWARTEK 11.05.2023

Śniadanie :

Płatki ryżowe błyskawiczne z mlekiem,
Bułka z masłem, jako na twardo z majonezem i szczypiorkiem, rzodkiewka
.
Alergeny: 1,3,7.
II Śniadani
e:
Lemoniada. Kalarepka do chrupania. Wafle kruche z ziarnem słonecznika.
Alergeny: 1,3 .

Obiad :

Zupa: Krem z zielonego groszku z grzankami.
Gulasz wieprzowo- wołowy w sosie własnym z porem i marchewką, kasza gryczana palona, brokuł z masłem i bułką tartą. Kompot agrestowy.
Alergeny: 1,7.

Podwieczorek :

Smoothie owocowe brzoskwinia- mango, biszkopty bez cukru. Herbata miętowa.
Alergeny: 1.

PIĄTEK 12.05.2023

Śniadanie :

Płatki jęczmienne na mleku. Pieczywo mieszane, schab pieczony (wyrób własny), ogórek kiszony.
Alergeny: 1,7.
II Śniadanie:

Herbata z cytryną. Arbuz. Piramidki ryżowe.
Alergeny: 1.

Obiad :

Zupa – Kapuśniak z ziemniakami. Ryba po grecku. Ziemniaki, kompot z czarnej porzeczki.
Alergeny: 1,3,7.

Podwieczorek :

Ryż z jabłkiem i cynamonem. Bawarka.
Alergeny: 1,7.